PurePro desztilláló készülék MH943

Termékleírás

Mi a desztilláció?

Gyakorlatilag a természetes vízkörforgás elvére alapozott eljárás. A vízkörforgása leegyszerűsítve: az álló-, és folyóvizek felületéről, valamint a növények leveleiből a víz, gőz formájában elpárolog, felemelkedik a felsőbb légrétegekbe, ahol kondenzálódik, majd csapadékként visszahull a Földre. Az energiát ehhez a folyamathoz a Nap biztosítja. A folyamat során, a folyékony vízben lévő szilárd részecskék visszamaradnak, és a felszálló vízgőz csak színtiszta H2O molekulákból áll. (A nagymértékű légszennyezése miatt azonban a leeső csapadék sem tiszta már!)

Hogyan működik a desztilláló?

A desztilláló készülék a fenti elvet követi. Működés közben növekszik a víz hőmérséklete, és az eközben kilépő illékony gázok egy kis nyíláson át kivezetődnek. Majd a víz hőmérséklete eléri a 100 fokot, és elpusztítja baktériumokat, vírusokat és egyéb csírákat.

Ha a forró víz elpárolog, a kemikáliák minden fajtája, (pl. peszticidek, gyógyszermaradványok, hormonok, stb.) a vírusok, a sók, és az egyéb szennyeződések visszamaradnak a forraló edényben.

A vízgőz felfelé haladva bekerül a gép fenti részében kígyózó hűtőberendezésbe, ott lehűl és legmagasabb tisztasági fokú desztillált vízzé csapódik le.

Az utolsó lépcsőben aktívszén szűrő tökéletesen megköti az esetleges visszamaradó szag- és íz anyagokat.

MH943 desztilláló készülék főbb tulajdonságai

 • Víztisztítás 2 lépcsőben történik: desztillálás és aktívszenes utószűrés.
 • Hordozható: praktikus használat otthon, utazások során, hajóban, stb.
 • Egyszerű működtetés, könnyű karbantartás és tisztítás.
 • Károsanyag (összes oldottanyag tartalom/TDS) kivonás hatásfoka: 99,9%.
 • Kondenzátor anyaga: rozsdamentes acél (ss304).
 • Vízgyűjtő kancsó anyaga: polipropilén (PP-5)* (élelmiszerbarát műanyag).
 • Minősítések: GS, CE, TÜV.
 • Folyamatos teljesítménynyújtás.
 • Automatikus kikapcsolódás minden desztillációs folyamat végeztével.

* : Polipropilénből készült műanyag edényekből nem jutnak rákkeltő és a hormonháztartást károsan befolyásoló anyagok az élelmiszerekbe. Magas az olvadáspontja, ezért meleg italokat is lehet bennük tárolni. (FDA)

A desztillátor készülék csomagja az alábbiakat tartalmazza

1 db desztilláló készülék, 1 db polipropilén vízgyűjtő kancsó fedéllel és zárókupakkal, 6 db aktívszén szűrőbetét, 1 db tisztítószer (250 gr citromsav granulátum), 1 db gépkönyv.

Desztillált vízről néhány szóban

A természetgyógyászban a desztillált víz fogyasztását javasolják a szervezet megtisztítására. Dr. Hanish (orvos, természetgyógyász) a böjt után a legjobbnak a desztillálóvíz-kúrát tartotta. Megtisztítja a szervezetet a felhalmozódott salakanyagoktól, bomlástermékektől, a lerakódott szervetlen ásványi sóktól. E tisztítás révén javítja a vérkeringést, megkönnyíti a máj és a vese munkáját, rugalmasabbá teszi a porcszöveteket, és megkönnyíti az immunrendszer működését: nem kell a „hagyományos” ivóvízzel a szervezetbe kerülő mérgeket, hormonokat, antibiotikumokat, gyógyszermaradványokat semlegesítenie.

Főzésre, tea készítésre is jobb megoldás desztillált vizet használni, az ízek jobban érvényesülnek, s a zöldségekből is könnyebben kioldódnak az ásványi anyagok. Hosszabb életűek lesznek a háztartási eszközeink is, a kávéfőző, a vasaló, a párologtató, mert a desztillált vízben nincs semmilyen szilárd anyag, ami felhalmozódhatna, így vízkő sem képződik.

Cserélhető utószűrőbetét

Aktívszén szűrő: RFC-MH943 (12 db/csomag.)

A deszillálás során átpárologtatott, legmagasabb tisztaságú desztillált víz utolsó lépcsőben áthalad kókuszhéjból gyártott aktívszénszűrőn, amely tökéletesen megköti az esetlegesen visszamaradó szag- és íz anyagokat.

Műszaki adatok

 • Elektromos csatlakozás: 240V/50Hz/580W (Fűtés: 565 W, Hűtés: 15W)
 • A készülék űrtartalma: 4 liter
 • Teljesítmény: kb. 0,7 liter/óra, 17 liter/nap víz desztillálása
 • Méret: Magasság – 36 cm, átmérő – 20 cm
 • Vízgyűjtó kancsó űrtartalma: 4 liter
 • Súlya: 3,5 kg
Translate »