PurePro PRO6000 zuhanyszűrő

Termékleírás

A PurePro PRO6000 zuhanyszűrő aktívszén és KDF szűrőanyagot tartalmazó eszköz, amelyet a vízcsap és a zuhany gégecsöve közé kell felszerelni.

A szűrőtültetek a szűrőbetéten áthaladó vizet megtisztítják. A zuhanyszűrő a klór és származékai 99%-át eltávolítja. A szűrőbetétben lévő töltetek szűrésének hatékonyságát rozsdamenets acél szűrőháló segíti a víz belépési oldalán a mechanikai szennyeződések előszűrésével.

Az eszköz a víznyomást jelentős mértékben nem változtatja meg. A zuhanyszűrőt szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét könnyedén kicserélhető, ha az elhasználódott.

A PurePro zuhanyszűrő tetején található egy dátum beállítási lehetőség (tárcsa), ahol megjelölhető a felhasználó által kiválasztott szűrőbetét csereidő alapján az adott hónap sorszáma, amikor aktuális lesz a szűrőcsere (pl.: 6 -azaz: június hónapban).

 

Cserélhető szűrőbetét

PRO6000RF

A szűrőbetét felépítése

1. KDF-55. A KDF egy szabadalmaztatott vízszűrési technológia. A KDF-55 nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, amely szűrőhatását redox (redukció-oxidáció) folyamat következtében fejti ki, mely során a szennyeződéseket ártalmatlan anyagokká alakítja át. E kémiai folyamat felhasználásával  a KDF egyrészt a klórszűrésében játszik fontos szerepet, másrészt meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását a szűrőben, ezáltal támogatva a szűrő hatékonyságát. A KDF töltet ezen felül eltávolítja a növényvédő szereket és csökkenti a hidrogén szulfidot, a nehézfém koncentrációt (ólom, arzén, higany, kadmium), a vasat és magnéziumot, a krómot. Lágyítja a vizet.
2. Aktívszén. Az aktívszén kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap, rozsda), a kellemetlen szag- és íz anyagokat. Az aktívszén kiszűri (megköti) az oldott szerves szennyező anyagok 98%-át, pl.: aromás szénhidrogének [fenolok, kőolajszármazékok (benzol)], szerves savak. Eltávolítja a vízből az oldott gázokat, a növény védőszereket (peszticideket), műtrágyaszármazékokat, és más vegyi anyagokat, oldószereket, mérgeket, valamint csökkenti a vastartalmat. Az aktívszén szűrőtöltet alkalmas klór, valamint a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, melyek a hálózati víz klórozása miatt mindig jelen vannak, és gyakran a bőrirritációt, kellemetlen kiütéseket okozhatnak az arra érzékenyeknél, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen.
3. Mechanikai szűrők (acél szűrőhálók). 2 db mechanikai szűrő védi a fő szűrőegységeket a lebegő szennyeződésektől, ezáltal biztosítja a tökéletes, hosszú távú működést, illetve akadályozza meg, hogy töltetrészecskék távozzanak a szűrőbetétből a vízbe.

Műszaki adatok

  • ABS (akrilnitril-butadién-sztirol), ütésálló műanyag szűrőház
  • A műanyag szűrőház átmérője: 8,5 cm, magassága: 11 cm
  • Súlya: 600 gr
  • Megengedett hálózati víznyomás: 2-6 bar
  • Maximális működési hőmérséklet: 45°C
  • Csatlakozási méretek: 1/2″ x 1/2″
  • Szűrőbetét kapacitása: 30.000 liter
Translate »