PurePro K300/K300P RO víztisztító

Termékleírás

A PurePro K300 háztartási RO (Reverse Osmosis – fordított ozmózis) víztisztító konyhai mosogató alá, a vízhálózatra szerelhető, 5 lépcsős, ivóvíztisztító berendezés család, kompakt In-Line Quick gyorscsatlakozásós kivitelű szűrőkkel.

A szűrőházakba épített, azaz kompakt In-Line kivitelű szűrőegységek előnye, hogy a szűrők cseréje szűrőházakkal együtt, szerszám nélkül könnyedén megoldható. A készülék jellemzője még, hogy a tisztítórész tetszetős, formatervezett, kék-fehér, műanyag dobozban van elhelyezve, és a kompakt kivitelű szűrőegységeknek, illetve a keskenyebb tartálynak köszönhetően, kisebb a berendezés helyigénye, mint a hagyományos felépítésű RO víztisztítóké.

Típusok
K300: alap változat
K300P: nyomásfokozós szivattyúval felszerelt változat

A Fordított ozmózis (RO) rendszerű víztisztító eltávolítja a vízből: a lebegő szennyeződéseket (rozsda, homok, stb.), a vízkövet, a klórt és származékait, a vegyszereket, nehézfémeket, nitrátokat, az arzént, a hormonokat és gyógyszerszármazékokat, a vírusokat és baktériumokat, radioaktív részecskéket; röviden: az élő szervezetre káros, összes idegen anyagot.

A RO víztisztító készülékek a vízben lévő lehetséges szennyeződéseket 95%-os szűrési hatékonysággal szűrik ki. A tiszta ozmózis víz minősége függ a tisztítandó víz minőségétől: a szennyezettségének mértékétől, a víz hőmérsékletétől és pH értékétől, továbbá a (hálózati) víznyomástól is. RO víztisztító készülékekben a membránszűrő által kiszűrt szennyeződések nagy része (ún. technikai víz formájában) a szennyvízhálózatba öblítődik és csupán néhány százaléknyit gyűjt a membrán magába. Ezáltal, illetve az előszűrők rendszeres karbantartásával (cseréjével) biztosított, hogy a RO víztisztítók membrán szűrője hosszútávon (akár 2-3 évig) hatékonyan “dolgozzon”. A fordított ozmózis (RO) technológia végzi el a leghatékonyabb szűrést a víztisztítási technológiák közül!

A tisztítórész 5 szűrési lépcsője

1. lépcső: 5 mikronos polipropilén előszűrőbetét. Eltávolítja az 5 mikronnál nagyobb mechanikai szennyeződéseket: homok, rozsda, stb. PurePro® K-Széria, K5633-JJ-PP5 (In-line 2,5″, quick)

2. lépcső: szemcsés aktívszén (GAC) előszűrőbetét. Eltávolítja a szerves szennyeződések és a klór 99%-át. Javítja a víz íz és illat minőségét. PurePro® K-Széria, K5633-JJ-GAC (In-line 2,5″, quick)

3. lépcső: 1 mikronos polipropilén előszűrőbetét.  Eltávolítja az 1 mikronnál nagyobb mechanikai szennyeződéseket, megvédi a membrán szűrőt. Segíti a membrán szűrő minél jobb, 95% feletti TDS szűrési hatékonyságát. PurePro® K-Széria, K5633-JJ-PP1 (In-line 2,5″, quick)

4. lépcső: RO membrán szűrő (résméret: 0,0001 mikron, kapacitás: 50 GPD=Gallon/Nap). Vékony film kompozit (Thin Film Composite-TFC) anyagú magas minőségű membrán. Többek között az alábbi anyagokat távolítja el, amelyek a  vízben előfordulhatnak: ólom, réz, bárium, króm, higany, nátrium, kalcium, magnézium, kadmium, fluorid, nitrit, nitrát, szelén, arzén, vírusok, baktériumok, hormonok, radioaktív szennyeződések. PurePro® TW30-1812-50, TLC50, (50GPD)

5. lépcső: aktívszén utószűrő egység. Eltávolítja az esetleges íz- és illatrontó anyagokat, fokozva ezáltal a tiszta ivóvíz minőségét. PurePro® K-Széria , K2586-JJ-GAC (In-line 2″, quick)

Műszaki adatok

Membrán teljesítménye: 50 GPD (Gallon/Nap) / 189 LPD (Liter/Nap)
K300P nyomásfokozó szivattyú: 24V/1.2A
K300P adapter: 230/24V
Üzemi nyomás: K300 3-7 bar, K300P 1-6 bar
Méretek: tisztítóegység – 32cm (hossz) x 40cm (mag) x 20cm (szél), víztartály – 23cm (átm) x 35cm (talppal: 43cm) (mag)
Súly: K300 tisztítóegység – 8 kg, víztartály – 4 kg, K300P tisztítóegység – 10 kg, víztartály – 4 kg
Víztartály űrtartalma (vízkapacitás): 8 liter

Translate »