PurePro ASTROBOY pult feletti RO víztisztító, hordozható víztartállyal

Termékleírás

PurePro ASTROBOY háztartási RO (Reverse Osmosis – fordított ozmózis) ivóvíztisztító vízhálózatra szerelhető, pult feletti kivitelben, hordozható víztartállyal, nyomásfokozó szivattyúval. Az 5 lépcsős víztisztító egységgel és vízadagolóval  rendelkező készülék működését LCD kijelző segítségével lehet figyelemmel kísérni.

A szűrőházakba épített, azaz kompakt In-Line kivitelű szűrőegységek előnye, hogy a szűrők cseréje szűrőházakkal együtt, szerszám nélkül könnyedén megoldható.

A hordozható víztartály űrtartalma 17 liter. Adagolócsappal rendelkezik a kényelmes használat érdekében. A készülék és a víztartály közötti ún. Quick gyorscsatlakozási kapcsolatnak köszönhetően a víztartályt könnyen le/felcsatlakoztathatjuk, így akár magunkkal is vihetünk nagyobb mennyiségű tisztított vizet bárhová (pl. néhány napos nyaralás, szabadtéri programok alkalmával, stb.). A “big cap” (“nagy kupak”) design a víztartályt könnyen és gyorsan tisztíthatóvá teszi. A víztartály előnye és egyben plusz különlegessége továbbá, hogy ballonos vízadagoló automatákhoz csatlakoztatható!

Beépített intelligens mikroprocesszoros rendszer LCD kijelzővel

  • A rendszer folyamatosan figyeli a tisztító rész szűrőit és figyelmeztet, ha bármelyik szűrőt cserélni kell.

  • Automatikusan kikapcsol, ha nincs vízellátás vagy megtelt a víztartály.

  • Öntisztítás: a rendszer 8 óránként automatikusan leöblíti a RO membrán szűrőt.

A Fordított ozmózis (RO) rendszerű víztisztító eltávolítja a vízből: a lebegő szennyeződéseket (rozsda, homok, stb.), a vízkövet, a klórt és származékait, a vegyszereket, nehézfémeket, nitrátokat, az arzént, a hormonokat és gyógyszerszármazékokat, a vírusokat és baktériumokat, radioaktív részecskéket; röviden: az élő szervezetre káros, összes idegen anyagot.

A RO víztisztító készülékek a vízben lévő lehetséges szennyeződéseket 95%-os szűrési hatékonysággal szűrik ki. A tiszta ozmózis víz minősége függ a tisztítandó víz minőségétől: a szennyezettségének mértékétől, a víz hőmérsékletétől és pH értékétől, továbbá a (hálózati) víznyomástól is. RO víztisztító készülékekben a membránszűrő által kiszűrt szennyeződések nagy része (ún. technikai víz formájában) a szennyvízhálózatba öblítődik és csupán néhány százaléknyit gyűjt a membrán magába. Ezáltal, illetve az előszűrők rendszeres karbantartásával (cseréjével) biztosított, hogy a RO víztisztítók membrán szűrője hosszútávon (akár 2-3 évig) hatékonyan “dolgozzon”. A fordított ozmózis (RO) technológia végzi el a leghatékonyabb szűrést a víztisztítási technológiák közül!

A tisztítórész 5 szűrési lépcsője

1. lépcső: 5 mikronos polipropilén előszűrőbetét. Eltávolítja az 5 mikronnál nagyobb mechanikai szennyeződéseket: homok, rozsda, stb. PurePro® Astroboy, PP5 (In-Line 2″, belsőmenet)

2. lépcső: szemcsés aktívszén (GAC) előszűrőbetét. Eltávolítja a szerves szennyeződések és a klór 99%-át. Javítja a víz íz és illat minőségét. PurePro® Astroboy, GAC (In-Line 2″, belsőmenet)

3. lépcső: szemcsés aktívszén (GAC) előszűrőbetét. Eltávolítja a szerves szennyeződések és a klór 99%-át. Javítja a víz íz és illat minőségét. PurePro® Astroboy, GAC (In-Line 2″, belsőmenet)

4. lépcső: RO membrán szűrő (résméret: 0,0001 mikron, kapacitás: 80 GPD=Gallon/Nap). Vékony film kompozit (Thin Film Composite-TFC) anyagú magas minőségű membrán. Többek között az alábbi anyagokat távolítja el, amelyek a  vízben előfordulhatnak: ólom, réz, bárium, króm, higany, nátrium, kalcium, magnézium, kadmium, fluorid, nitrit, nitrát, szelén, arzén, vírusok, baktériumok, hormonok, radioaktív szennyeződések. PurePro® TW30-1812-80, TLC80 (80GPD)

5. lépcső: aktívszén utószűrő egység. Eltávolítja az esetleges íz- és illatrontó anyagokat, fokozva ezáltal a tiszta ivóvíz minőségét. PurePro® Post Carbon Filter, F6 (In-Line 2″, belsőmenet)

Membrane: 50 GPD / 189 LPD
Operation pressure: 50 -100 psi
Dimensions: (cm) 37 (L) x 45(H) x 20 (W) – system
(cm) 28 (L) x 28(W) x 35 (H)- tank
Weight: 8 kg – system
4 kg – tank
Translate »